Lévai Zsolt kiállítása - Gyulai Programok - Kulturális rendezvények - Múzeum és kiállítás - Százéves Cukrászda
A történelmi fürdőváros

Lévai Zsolt kiállítása

2017.10.05 - 2017.10.15

 

Lévai Zsolt kiállítása a Százéves Cukrászdában

 

Kicsit pop-artos, kicsit plakátokat és képregényeket idéző, egyszóval: modern. Hogy kortárs, az egészen biztos. A kiállítás Lévai Zsolt nevéhez fűződik, és megtalálta helyét a Százéves cukrászdában.


Lévai Zsolt egy-egy nőképét könyvillusztrációként is el tudnám képzelni. Ám a Százéves cukrászda sosem jutott volna eszembe befogadó térként, ha valaki arra kért volna, helyezzem el a műkedvelő festő munkáit Gyulán. Be kell viszont látnom, a tárlat most úgy fest a cukrászdán belüli cukrászmúzeum előterében, mintha pont oda tervezték volna.

 

A képzőművészettel kokettáló fiatalember, akinek alkotásaival nemrég a Postagalériában találkozhattunk, így vall próbálkozásairól: „Munkáimat a természetelvűség jellemzi. Elsősorban a női alak szépsége ihlet meg. A nőben rejlő titok, erotika és a csodálatos idom. Az általam kifejlesztett sajátos technikával lehetővé válik a nő valódi szépségének ábrázolása nem klasszikus környezetben. Az aktjaimmal ellentétben a csendéleteket hagyományos formában, intenzív színvilágban festem”.


A lőkösházi Lévai Zsolt álomnői október 15-ig tekinthetők meg a Százévesben.