A történelmi fürdőváros
53. nyári évad

 

 


A nyári évad összes programja megtalálható a Programnaptárban.
KIEMELT PROGRAMOK:Július 1.

53. évad ünnepélyes megnyitója

A Körös-völgyi Sokadalommal párhuzamosan nyílik meg a Gyulai Várszínház nyári évada

 

 

 

Július 2-3.

XVII. Körös-völgyi Sokadalom és Határmenti Összművészeti Találkozó

Dél-Alföldi népművészeti fesztivál, kézműves vásár és kiállítás. Versenyek, gyerekprogramok, népzene, néptánc, vásári komédia – egész nap.

 

Július 4-5. 20:30 órától

Zongota – Új bemutató Tamási Áron művei alapján

A Gyulai Várszínház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház bemutatója

 

 

 

Július 7-17.

400 - XII. Shakespeare Fesztivál – Naponta két produkció

Magyar és külföldi színházi előadások, konferenciák, zene, tánc, film, gasztronómia. Az előadások megtalálhatóak a Programnaptárban.Július 19. 19:00 órától

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Fellépnek: Csík Zenekar, Lipták Dániel és a Mentés Másként, EtnoRom, Csángálló

 Július 23. 19:00 órától

XXV. Gyulai Vár Jazz Fesztivál

Fellépnek: Al Di Meola - Elysium&More, Balázs Elemér Group, Grencsó Kollektíva, Gyulai Big Band

 Július 24. 19:00 órától

XI. Vár Blues Fesztivál

Fellépnek: Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov, EC-70 - Eric Clapton Tribute, VooDoo Papa Duo

 Július 26. 20:30 órától

Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő – operett

Az Operettvilág produkciója

Főbb szerepekben: Zsadon Andrea, Teremi Trixi, Benkő Péter, Dunai TamásAugusztus 5-6. 20:30 órától

Vajda Katalin: Anconai szerelmesek – zenés komédia

A Gyulai Várszínház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház bemutatójaAugusztus 6-7. 18:00 órától

Gasztroszínház – Étel-, és borkóstoló

Házigazda: Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője.

 Augusztus 8. 20:30 órától

Jacobs, Casey: Grease – Musical

A Bánfalvy Stúdió produkciója

Főbb szerepekben: Vastag Csaba, Görgényi Fruzsina, Kiss Ramóna, Vastag TamásAugusztus 12-13. 20:30 órától

Fenyő, Tasnádi: Made in Hungaria - Musical

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadása

Főbb szerepekben: Szalma Tamás, Pásztor Ádám, Kiss Gergely Máté, Papp István

 
Összes programtovábbvissza
Gyulai Várszínház

Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavárának udvarán működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. A színház a június 27. és augusztus 10. között tartó szezonjában minden nap színvonalas programokkal várják a nézőket. Esténként a látványos történelmi dráma, az opera, az operett, a balett, a bábszínház, a komolyzene, a középkori udvari zene, a jazz, a népzene és a néptánc műfajainak legjobb előadásaival várja az idelátogató turistákat. A várudvar mellett a pazar látványt nyújtó tószínpadon és a város különböző pontjain felállított színpadokon is tartunk bemutatókat, igazi fesztivált varázsolva az Alföld gyöngyszemének tartott Gyulára. A Gyulai Várszínház ebben az évben is folytatja eddigi hagyományát: a legjobb előadásokat a legjobb előadóktól minden korosztálynak, nézői ízlésnek.

 

Gyulai_Vrsznhz_blokkba.jpg

 

 

Az aktuális programokról a Programnaptárban tájékozódhat!

 

 

A Gyulai Várszínház a Visit Gyula Card elfogadóhelye!

 

 

Jegyek az előadásokra megvásárolhatók:

- gyulai Toruinform irodában nyitvatartási időben

Bankkártyás fizetési lehetőség.

- a Gyulai Várszínház Igazgatóságán

Bankkártyás fizetési lehetőség.

Elfogadunk továbbá: SZÉP kártyát - Szabadidő alszámla (OTP, MKB, K&H), Gyulai Várszínház Kultúra utalványt, Szabadidő Erzsébet-utalványt, Posta Paletta Sport és Kultúra utalványt, OTP Cafeteria (Sport és Kultúra), Ticket Culture & Sport utalványt ill. Sodexo Kultúra utalványt.

- on-line jegyértékesítés a Gyulai Várszínház honlapján keresztül a (www.gyulaivarszinhaz.hu illetve a www.jegy.hu honlapon keresztül). A jegyekért az Interticket kezelési díjat számít fel.


továbbvissza
Kamaraterem

1996-tól a Kossuth utca 13. szám alatt működik a Gyulai Várszínház Kamaraterme, ahol az ősztől tavaszig tartó szezonban befogadó színházként színi előadásokat, előadói esteket, koncerteket, táncházakat rendezünk.

 

 

1999-ben nyílt a Kamaraterem előterében a Kamaragaléria, ahol neves alkotók képzőművészeti ésfotókiállításait láthatják a nézők.

továbbvissza
Nyári évad

A Várszínház július elejétől augusztus közepéig tartó évadában esténként a látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai, az opera, a musical, a balett, a bábszínház, a komolyzene, a jazz, a blues, a népzene, a világzene és a néptánc műfajának legjobb előadásaival várja a látogatókat. Az utóbbi években a legnevesebb hazai művészek mellett világsztárok is fellépnek a Várszínház programjaiban.

 

Vrsznhz_blokkba.jpg

továbbvissza
Körös-völgyi Sokadalom és Határmenti Összművészeti Találkozó

A Kárpát-medence egy tájegységének, az Alföldnek – értve ez alatt Szolnok, Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar megyét –, továbbá a szerbiai Vajdaságnak, Bánságnak és Bácskának,  valamint a romániai Arad és Bihar megyének sajátos, soknemzetiségű élő néptánc és népi kézműves kultúrájának találkozása és bemutatása.

 

Krsvlgyi_blokkba.jpg

továbbvissza
Shakespeare Fesztivál

2005 óta rendezik meg július elején a tíznapos Shakespeare Fesztivált, amellyel a Gyulai Várszínház kilépett a nemzetközi fesztiválok közé. A fesztivál hírnevét többek között az is bizonyítja, hogy világhírű rendezők hozzák el előadásaikat és neves színházak jelentkeznek, hogy produkciójukat bemutassák Gyulán. A tíznapos Shakespeare Fesztivál célja egy olyan rangos nemzetközi fesztivál megteremtése volt, ahova a legjelentősebb Shakespeare előadásokat hívják meg itthonról és külföldről. A színdarabok mellett fontos szerepe van a zenének, a táncnak, a filmnek, az utcaszínháznak, de a gasztronómiának is és szakmai konferenciát is rendeznek a neves drámaíróhoz kapcsolódva.

 

shakespeare_blokkba.jpg

továbbvissza
Gyulai Vár Jazz Fesztivál

1992-ben rendezték meg az első jazz fesztivált a Gyulai Várszínházban, amelyet azóta minden évben megtartanak július közepének egyik szombatján. Az elmúlt 24 évben több, mint száz koncertet rendeztek a gyulai vár kitűnő akusztikájú, reneszánsz udvarán, amelyeken fellépett már a teljes magyar élvonal, és évente egy világsztárt is vendégül látnak.

 

Jazz_blokkba.jpg

továbbvissza
Vár Blues Fesztivál

2006-óta rendezik meg a blues fesztivált júliusban a jazz fesztivál másnapján a Gyulai Várszínházban. Jeanne Carroll amerikai énekesnő volt az első külföldi fellépő, akit az évek során több kiváló művész követett, így hallhatták Lord Bishopot, Ron Ringwoodot, Big Daddy Wilsont, Hubert Tubbst és Eric „Guitar” Davist, de mellettük fellépett már a hazai blues-élet színe-java is. A közönség is nagyon megszerette ezt a stílust Gyulán, így a bluesnak itt is komoly rajongótábora alakult ki.

 

blues_blokkba.jpg

továbbvissza