A történelmi fürdőváros

 

 

Gyalogos tematikus túrák

 

Legendás személyek – személyes legendák Gyulán (2 óra)

A Gyula történetéhez kapcsolódó egykor Gyulán élt vagy a városban megforduló neves személyek vicces, meghökkentő vagy hihetetlennek tűnő érdekes történeteit ismerhetik meg mindazok, akik részt vesznek a túrán.

 

Megér egy misét (2 óra)

Gyula különböző felekezetű lakossággal rendelkező település. A programon résztvevők idegenvezető kalauzolásával tekintik meg a város templomait, amelyek jelentős művészettörténeti értékkel is bírnak.

 

Honvédtisztek nyomában (2 óra)

Sokak számára talán kevésbé ismert tény, hogy az Aradi Vértanúk története szorosan kapcsolódik Gyula városához. A gyalogos séta során a szabadságharc gyulai eseményeit és emlékeit ismerhetik meg a programra jelentkezők.

 

90 perc gyulaiság (1, 5 óra)

Programunkon mindenki egy kicsit gyulainak érezheti magát. Ellátogatunk a gyulaiak kedvelt helyeire – várkert, Csigakert, Kossuth tér, stb. – és megismerkedünk az adott hely legérdekesebb történeteivel is. A végén fotózás az I love Gyula szerelemlakatnál.

 

Tér-figyelő (2 óra)

A gyalogos séta során a „virágos város” – Gyula legszebb helyeit járjuk be: csodálatos parkjainkat, a különleges Élővíz-csatorna belvárosi szakaszát és az impozáns történelmi – közösségi tereinket.

 

Gyulai multi-cool-túra (2 óra)

Sétánk során Gyula nemzetiségi emlékeit vesszük górcső alá; többek között a román ortodox templom (Szent Miklós templom), a magyar katolikus Nádi Boldogasszony templom, Németváros különleges épületeit, és az egykori izraelita emlékeket.

 

Programok részvételi díja: 2.200 Ft/fő