A történelmi fürdőváros

 

 

Mi az a GUIDE@HAND Gyula?

A GUIDE@HAND Gyula egy okostelefonokon és tableteken is futó, többnyelvű idegenvezető alkalmazás, amely a fürdőváros kiemelt helyszíneit, (pl.: szobrok, emléktáblák, stb.), szolgáltatóit (pl.: szálláshelyek, éttermek, stb.) mutatja be interaktív térképes támogatással az érdeklődők számára, valamint betekintést enged a helyi programokba is.

 

 

Miért érdemes letölteni?

A tartalmak magyar és angol nyelven érhetők el és tölthetők le előre. Az alkalmazásban egy gyulai offline interaktív térképet is található és a használat során nem kell internetet használnia.


Hogyan juthat hozzá?

Az alkalmazást letölthetjük az iPhone vagy az Android alkalmazásboltjaiból. LINKEK

 

 

Hogyan használja?

A „Barangolás” menüben egy interaktív térkép jelenik meg, amelyen a környezetünkben elérhető kiemelt helyszínek és szolgáltatók láthatók. Barangolás közben a program automatikusan követi merre járunk, persze csak ha szeretnénk… Útközben bármikor megörökíthetjük élményeinket: fotózhatunk, szöveges és hangjegyzetet is készíthetünk. Útunk végeztével elmenthetjük a bejárt útvonalunkat, majd feltölthetjük weboldalunkra, ahol virtuálisan újra bejárhatjuk és mesélhetünk barátainak az útközben átélt élményeinkről.

 

 

 

 

Előzmények

A GUIDE@HAND Gyula alkalmazás fejlesztése példaértékű, hiszen az ország legnagyobb és legsikeresebb informatikai kutatóintézete, egy magáncég, egy önkormányzati intézmény és egy 50 százalékban önkormányzati tulajdonú kft. együttműködésével jött létre.

 

Az MTA SZTAKI munkatársai először a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft-t keresték meg, közvetítésükkel jutottak el a Hiszi-Map Kft-hez, miközben a Mogyoróssy János Városi Könyvtár is bekapcsolódott a folyamatba.