Garantált programok a Gyulai várban
A történelmi fürdőváros

Garantált programok a Gyulai várban

2021.06.26 - 2021.06.26

Gazdag kínálattal várják a látogatókat ezen a hétvégén is az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. intézményei. A programok a kiállítóhelyeket és a művelődési központot működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. garantált programjai között valósulnak meg, ennek ellenére élményt és jó szórakozást kínálnak nemcsak a városba érkezett turistáknak, de a helyieknek is.

 

Vártúra a sejtelmes sötétben - 2021.06.12.

 

Szombaton a gyulai vár is megismerhető a sötétben. Az Almásy-kastély gyertyafényes tárlatához hasonlóan az egykori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára is felfedezhető a 16. század esti fényviszonyai között.


Gyertyafényben (a tűzvédelmi előírások miatt ledes eszközökkel) járhatják be a gyulai vár most induló, esti programjának résztvevői a valamikori erődítményt. A szombaton 21 órakor kezdődő különleges tárlatvezetésben a vár történetében nagy szerepet játszó személyekről, illetve jelentős eseményekről szóló történetmesélés kapja a főszerepet. A vár bejárását követően – ahogyan az Almásy-kastély hasonló programján is lenni szokott – gyulai ízekből kapnak kóstolót a résztvevők.

 

Az eseményen csak regisztrációt követően lehet részt venni. A vár sejtelmes felfedezésére az adott szombaton 15 óráig regisztrálhatnak az érdeklődők a 66/650 218 telefonszámon, vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában. Azok, akik jelentkeztek a tárlatvezetésre, belépőjüket este 8 óráig tudják megvásárolni a kastély kávézójában.

 

A gyulai vár gyertyafényes felfedezését egyelőre két szombat estén, június 12-én és 19-én biztosítják a szervezők. Amennyiben kedvező a program fogadtatása, ez az esemény is bekerül az erődítmény garantált programjai közé.

 

A program ára: 2.900 Ft/fő.

 

 


 

Tárlatvezetések

A vár tárlatvezetései a szokott kezdési időpontokban indulnak: 10.30-kor és 13.30-kor.  A résztvevők számát minden érintett biztonsága érdekében 15 főben maximalizálják.

 

Garantált programok

Visszatérő vendégeink az idei nyáron is találkozhatnak a két legnépszerűbb programelemmel: a solymászbemutatóval és a működő kovácsműhellyel. Az események tárháza között megtalálható a fegyverbemutató, amelyen rendszeresen jelen vannak a Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjai is.

 

Újdonság az az előadás, amelyet az 1566-os ostromról hallhatnak az érdeklődők. Ez a program a fegyvertárból indul az ostromot bemutató dioráma megtekintésével és a korabeli harcászati eszközök rövid információival, s a gyilokjárón ér véget, ahol a látogatók azt fedezhetik fel, hogyan is nézett ki az erődítmény a 16. században.

 

Részvétel várbelépővel.

 

Az időpontok megtekintéséhez kattintson.

 

A kiállítóhelyek a hatályos jogszabályok értelmében továbbra is kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók. A helyszínekre érkezők telefonos applikációval is tudják igazolni kártyájuk meglétét. Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. valamennyi kiállítóterében arra kérik a látogatókat, hogy viseljenek maszkot.