Nagy Márta kiállítása - Gyulai Programok - Kulturális rendezvények - Képzőművészet - Múzeum és kiállítás
A történelmi fürdőváros

Nagy Márta kiállítása

2017.09.08 - 2017.10.14

Nagy Márta mindig arról álmodott, ha megöregszik, festeni fog. Sosem gondolt viszont arra, hogy a nyugdíj más is lehet, mint öregségi. Nagy Márta őszinte érzelmekből táplálkozó képei szeptember 8-tól október 14-ig tekinthetők meg díjtalanul a tékában.

 


A kiállító hatgyermekes családban született Mezőhegyesen, de gyermekkorának nagy részét Magyarbánhegyesen töltötte. Itt járt óvodába, majd iskolába, és a művészet iránti szeretete is innen indult. Imádta a rajzórákat és a képzőművészeti szakköröket, amit az akkori igazgatónak, Julika néninek, Szarvasi Sándornénak köszönhet, aki folyton azzal bíztatta, hogy tehetséges.

 

 

Nagy Márta háromgyermekes anyuka, aki immár három unokával is büszkélkedhet. Az életben sokat hánykolódott, de végül felnőtt fejjel kitanult egy szakmát, és leérettségizett. A művészetek terén azonban nem képezte tovább magát. Szabadidejében és műkedvelőként alkot, elsősorban önmaga szórakoztatására.


Jelenleg Mezőkovácsházán él családjával. Hét éven át az egyik helyi boltban dolgozott, de meg kellett műteni a hátgerincét, aminek következtében sokáig mozgatni sem tudta a kezeit. A váratlanul érkezett baj igencsak megviselte, de erőt gyűjtött, talpra állt. Egy percig sem feledte ugyanis, hogy fiatalként mindig arról álmodozott, ha megöregszik, festeni fog. Arra viszont sosem gondolt, hogy a nyugdíjazást más is kiválthatja, nem csak az előrehaladott életkor.

Forrás: Gyulai Hírlap

 

 

Megnyitó: 2017. szeptember 8. péntek 11:00 órától

Mogyoróssy János Városi Könyvtár, földszinti folyosó és lépcsőházgaléria


A tárlat október 14-ig tekinthető meg.