A történelmi fürdőváros

 

A XV. században épült, mára a középkori Magyar Királyság egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára, melynek 24 kiállítótermében közel hét évszázad történetét járhatják végig a látogatók. A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a városra. Építése Maróti János macsói bánhoz, továbbépítése pedig Corvin János nevéhez fűződik. Ő építtette az ún. Kerecsényi-kapu közelében található kerek ágyútornyot (rondella), amit szaknyelven Corvin-bástyának neveznek.

 

 

 

vr_szlogen_vzjel.png

 

 

A több mint 600 éves erődítmény a középkori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára, ami a helyben rendelkezésre álló agyag adta téglákból épült. A 16. század második felében Gyula Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt. A vár 1566-ban került török kézre; a magyar hadtörténetben példátlanul hosszú ideig, 62 napon át tartotta a hatalmas török sereggel szemben mindössze 2000 várvédő.


A vár ma már azt mutatja meg, hogyan rendezkedett be a várúr és a várúrnő, miben különbözött a török szandzsákbég hivatali szobája a magyar várúrétól, vagy milyen fegyverekkel harcoltak az elmúlt évszázadokban. Az ostrom és a 16. századi vár szerkezetének felidézésében pedig interaktív, digitális eszközök vannak a segítségedre.


Kondítsa meg a vár kápolnájának harangját az 1566-os ostrom hőseinek emlékére!

 


NYITVATARTÁS | BELÉPŐJEGY ÁRAK

 


 

 

 

 

Visit Gyula Card csomag

A Visit Gyula Card csomagot csak a Visit Gyula Carddal rendelkező vendégek vehetik igénybe! A kártya használatával 25% kedvezményben részesül.

 

A csomag tartalma:

  • Belépés a kastélyba 2 alkalommal
  • Toronykilátó
  • Gyulai vár
  • Erkel Emlékház
  • Ladics-ház
  • Kohán Képtár

 

Visit Gyula Card birtokosoknak a csomag ára:

Felnőttjegy: 5 800 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 2 900 Ft/fő

 

Hogyan juthat hozzá? >

 

 

Ahhoz, hogy a bérletben szereplő helyeket, valamint Gyula városának legfontosabb nevezetességeit megismerhessük, ajánlott legalább 3-4 napot itt tölteni.


A Gyulai kulturális bérletet érvényes Visit Gyula Carddal lehet megvásárolni a gyulai vár, valamint a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont jegypénztárában. A bérlet egy hétig érvényes.


Bővebb információ a KÁRTYAKIBOCSÁTÓ SZÁLLÁSHELYEKRŐL ÉS TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEKRŐL az alábbi linken érhetők el: visitgyula.com/visitgyulacard