A történelmi fürdőváros

56. évad JegyvásárlásA színházról Kamaraterem

Shakespeare FesztiválKörös-völgyi Sokadalom

Gyulai Vár Jazz Fesztivál

 

 

 

 

 

 


56. nyári évad: A Gyulai Várszínház nyári évada az idén 56. alkalommal várja a színház kedvelőit. 2019. június 25-augusztus 10. közötti időszakban nem csak változatos, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedvező műfajokkal készültek a szervezők, de ismert szereplőkkel és rendezőkkel, zenészekkel, külföldi társulatokkal, kiállítással, konferenciával, filmvetítéssel és gasztronómiával is. A produkciók a 600 éves gyulai vár udvarában található Várszínpad és a Csónakázó-tavon felállított, különleges hangulatú Tószínpad mellett a város további helyszíneit is bevonva kerülnek megrendezésre. Klasszikus darabok és teljesen új bemutatók is megtekinthetők lesznek, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus programot.

 

 

WEÖRES SÁNDOR NAPOK - 2019. június 26–27.

XV. SHAKESPEARE FESZTIVÁL - 2019. július 9–15.

HALMOS BÉLA NÉPZENEI ÉS VILÁGZENEI FESZTIVÁL - 2019. július 18.

XIII. VÁR BLUES FESZTIVÁL - 2019. július 19.

ERDÉLYI HÉT - 2019. augusztus 1–7.

 

 

Korábbi előadások archívuma:

54. évad 2017

55. évad 2018

 


 

 

 

MINDEN VÁROSI ESEMÉNYT MEGTALÁL
A PROGRAMNAPTÁRBAN

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

A színházról: Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavárának udvarán működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. A színház a június 27. és augusztus 10. között tartó szezonjában minden nap színvonalas programokkal várják a nézőket. Esténként a látványos történelmi dráma, az opera, az operett, a balett, a bábszínház, a komolyzene, a középkori udvari zene, a jazz, a népzene és a néptánc műfajainak legjobb előadásaival várja az idelátogató turistákat. A várudvar mellett a pazar látványt nyújtó tószínpadon és a város különböző pontjain felállított színpadokon is tartunk bemutatókat, igazi fesztivált varázsolva az Alföld gyöngyszemének tartott Gyulára. A Gyulai Várszínház ebben az évben is folytatja eddigi hagyományát: a legjobb előadásokat a legjobb előadóktól minden korosztálynak, nézői ízlésnek.

 

Gyulai_Vrsznhz_blokkba.jpg

 

 

A Gyulai Várszínház a VISIT GYULA CARD elfogadóhelye!

 

 

 


 

 

 

 

 


Belépőjegyek vásárolhatók:


Bankkártyás fizetési lehetőség.


Elfogadunk továbbá: SZÉP kártyát - Szabadidő alszámla (OTP, MKB, K&H), Gyulai Várszínház Kultúra utalványt, Szabadidő Erzsébet-utalványt, Posta Paletta Sport és Kultúra utalványt, OTP Cafeteria (Sport és Kultúra), Ticket Culture & Sport utalványt ill. Sodexo Kultúra utalványt.


  • On-line jegyértékesítés a Gyulai Várszínház honlapján keresztül a (www.gyulaivarszinhaz.hu illetve a www.jegy.hu honlapon keresztül). A jegyekért az Interticket kezelési díjat számít fel.

 

 


 

 

 

 

 

Kamaraterem: 1996-tól a Kossuth utca 13. szám alatt működik a Gyulai Várszínház Kamaraterme, ahol az ősztől tavaszig tartó szezonban befogadó színházként színi előadásokat, előadói esteket, koncerteket, táncházakat rendezünk.

 

 

1999-ben nyílt a Kamaraterem előterében a Kamaragaléria, ahol neves alkotók képzőművészeti ésfotókiállításait láthatják a nézők.

 

 

 


 

 

 

 

 

Körös-völgyi Sokadalom és Határmenti Összművészeti Találkozó: A Kárpát-medence egy tájegységének, az Alföldnek – értve ez alatt Szolnok, Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar megyét –, továbbá a szerbiai Vajdaságnak, Bánságnak és Bácskának,  valamint a romániai Arad és Bihar megyének sajátos, soknemzetiségű élő néptánc és népi kézműves kultúrájának találkozása és bemutatása.

 

Krsvlgyi_blokkba.jpg

 

 


 

 

 

 


Shakespeare Fesztivál: 2005 óta rendezik meg július elején a tíznapos Shakespeare Fesztivált, amellyel a Gyulai Várszínház kilépett a nemzetközi fesztiválok közé. A fesztivál hírnevét többek között az is bizonyítja, hogy világhírű rendezők hozzák el előadásaikat és neves színházak jelentkeznek, hogy produkciójukat bemutassák Gyulán. A tíznapos Shakespeare Fesztivál célja egy olyan rangos nemzetközi fesztivál megteremtése volt, ahova a legjelentősebb Shakespeare előadásokat hívják meg itthonról és külföldről. A színdarabok mellett fontos szerepe van a zenének, a táncnak, a filmnek, az utcaszínháznak, de a gasztronómiának is és szakmai konferenciát is rendeznek a neves drámaíróhoz kapcsolódva.

 

shakespeare_blokkba.jpg

 

 


 

 

 

 


Gyulai Vár Jazz Fesztivál: 1992-ben rendezték meg az első jazz fesztivált a Gyulai Várszínházban, amelyet azóta minden évben megtartanak július közepének egyik szombatján. Az elmúlt 24 évben több, mint száz koncertet rendeztek a gyulai vár kitűnő akusztikájú, reneszánsz udvarán, amelyeken fellépett már a teljes magyar élvonal, és évente egy világsztárt is vendégül látnak.

 

XXVII. Gyulai Vár Jazz Fesztivál 2018. Programja

 

Jazz_blokkba.jpg

 

 


 


 

MINDEN VÁROSI ESEMÉNYT MEGTALÁL A PROGRAMNAPTÁRBAN