Az Omega zenél a várkertben - Májusi programajánló - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Az Omega zenél a várkertben - Májusi programajánló

 

Gyulai Virágok Fesztiválja

Május 10. és 12. között rendezik meg a Gyulai Virágok Fesztiválját. A Göndöcs-kertben és a Béke sugárúton tartott esemény első napján Bálint gazda tart előadást, majd író-olvasó találkozó lesz a szakemberrel. A rendezvényen fellép a Pernahajder Campbell, a fesztivált Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Papp László, Debrecen polgármestere nyitja meg. A második napon, szombaton a helyi éttermek megrendezik az ehető virágok versenyét, fellép a Nevess! Ints Bábszínház, Bodrogközy Rita és Pepe Manó is. Este a Hooligans ad koncertet. A fesztivál utolsó napján megválasztják a legszebb standot, kiosztják a virágkötészeti verseny közönségdíját, valamint díjazzák a virágok a gasztronómiában megmérettetés és a rajzpályázat legjobbjait. A rendezvényt Hevesi Imre akusztikus koncertje zárja.

 

Fotó: MTI

 


Várkert

Május 4-én, szombaton 19 órától koncertet ad a várkertben az Omega és az amerikai Creedence Clearwater Revived (USA). A belépő 7000 forint.

 

 

 

Könyvtár

Április 30-án, kedden 16 órától Czilli Aranka kovásznai költő lesz a könyvtár vendége. A szerző bemutatja a Nyitott ablak című verseskötetét. Május 6-án, hétfőn 16 órától a földszinti folyosón nyílik kiállítása a Gyulavári Kézimunka Szakkörnek Fonalvarázs címmel. A tárlatot Kónya István alpolgármester nyitja meg, és június 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A megnyitón a tagok átadják a gyulai kórház gyermekosztályán ápolt koraszülötteknek készült takarókat, sapkákat és játékokat.

 


Tájvízház

A Szódavíz, a magyar kultuszital című kiállítást június 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 


Gyulavári kastély

Május 10-én, pénteken 18 órakor Volent Kati grafikusnak nyílik kiállítása Nagyszalonta és Erdély címmel. A tárlatot – amely egy hónapig tekinthető meg – Széll János etnográfus, fafaragó, népi iparművész nyitja meg.


Május 17-18-19-én pedig a IX. Gyulavári Kastélynapokat rendezik meg, koncertekkel, vad- és halászléfőző versennyel, gyermekprogramokkal.

 

 


Művelődési központ

Véső Ágoston nagybányai festőművész tárlatát május 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

 

 

Magyar film napja

Április 30-án, kedden második állomásához érkezik a Romis Blokk Media Group által rendezett Romantikus Filmek Fesztiválja – Szerelmesek hétvégéje című rendezvénysorozat. A magyar film napján egész nap filmvetítésekkel várják az érdeklődőket a művelődési központban, ahol levetítik többek között az Egri csillagok, A miniszter félrelép és a Hollywood bankára című filmeket is. A nap házigazdája Szabó Erika lesz, a meghívott vendégek között pedig ott lesz Venczel VeraDobó KataKamarás Iván és Ragályi Elemér is. A szervezők a napot Andy Vajna emlékének ajánlják.

 

Forrás: www.gyulaihirlap.hu