Az ország legjobb kutyás ügyességi versenyzői érkeznek a fürdővárosba - Gyulai hírek, aktualitások - Programok és szállásfoglalás
A történelmi fürdőváros

Az ország legjobb kutyás ügyességi versenyzői érkeznek a fürdővárosba

 

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub április 13-án és 14-én rendezi meg a XXIII. Medivid Agility Kupa és XVI. Paragility Kupa országos kutyás ügyességi versenyét. A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban a magyar versenyzők mellett osztrák és japán indulók is rajthoz állnak.

 

Ahogy az a rendező Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub tájékoztatójából kiderül, a kutyás megmérettetésen maxi, midi és mini kategóriába rajtolnak el a résztvevők. Az eddigi nevezések alapján huszonnyolc mini, huszonhárom midi és negyvenhét maxi kategóriájú kutya-gazda páros nevezett.

 

Magyarország leghosszabban tartó agility versenysorozatának bírói feladatait a sportág prominens képviselője, a Japán Yujiro Kawabata és a magyar Halász Ildikó vállalta magára.

 

A házigazda egyesület kilenc versenyzővel és tizenegy kutyával vág neki a nemzetközi kupának. A kilátogatók Baráth Orsolyának, Lunának és Lilinek, Gózné Szabó Orsolyának, Mayának és Lujzának, Molnár Nikolettnek és Zoeynak, Cseke Laurának és Mázlinak, Vencz Mercédesznek és Suzynak, Szabó Ágnesnek és Bosconak, Csernai Szabó Boglárkának és Sacinak, Ale Patríciának és Donak valamint Csenki Annának és Bodzának szurkolhatnak.

 

A rendezvény április 13-án, szombaton reggel 8 órakor ünnepélyes megnyitóval és a nyitóműsorral kezdődik. A részvevőket Görgényi Ernő köszönti, majd útjára indul a kétnapos versenyhétvége.

 

A nemzetközi seregszemle vasárnap reggel fél kilenckor folytatódik, az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig aznap délután kerül sor.

 

A versenyre a belépés ingyenes.

 

Forrás: www.gyulaihirlap.hu
Fotó: Rusznyák Csaba