Fákat ültettek a helyi táborozók a gyulai Tündérkertben - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Fákat ültettek a helyi táborozók a gyulai Tündérkertben

A programot a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület szervezte meg

 

GYHRCSD0001.JPG

 

A fürdőváros legfiatalabbjainak mutatja be egy pályázat keretén belül a helyi értékeket a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület. A programsorozat egyik elemeként július 27-én földlabdás körtefákat ültettek a város fiatal táborozói a Kálvária melletti gyümölcskertben.  


– A helyi értékekből hungarikum lehet, ezeket az eseményeket pedig azért szervezzük, hogy a helyi fiatalok minél inkább megismerjék, mennyi érték van városukban, ahogy az eseménynek helyet adó kert is az. A mai esemény azért szerveződött, mert számos érték van körülöttünk, mint ezek a régi gyümölcsfák, amelyek elvesznek, ha nem hívjuk fel rájuk az utánunk következő generációk figyelmét – mondta Kiss József, a szervező egyesület elnöke. 

 

Az esemény másik szervezője, Bagyinszki Zoltán kiemelte: bár az időszak nem a legtökéletesebb a faültetésre, a földlabdás csemeték így is megmaradnak majd.

 

GYHRCSD0014_1.JPG

 

– Ez legalább a nyolcadik értéktári rendezvényünk az elmúlt két hónapban és igyekszünk rendszeresen újabbakat kitalálni. Az idei év a gyulai értékek és a szecesszió jegyében zajlik, a sikeres pályázat több program szervezését lehetővé teszi. Ezen a helyszínen rendszeresen találkoznak a kertészkedni szerető fiatalok és idősek, és remélhetőleg néhány fiatal is kedvet kap hozzá a mai esemény után. A csemetekert is tagja a gyulai értéktárnak, és fát ültetni nemes dolog, ennek mentén fogalmazódott meg bennünk a mai program ötlete – részletezte Bagyinszki Zoltán

 

Azt is elárulta, hogy ez alkalommal négy fát, kétféle körtét ültetnek a gyulai táborozó diákok a kertbe, amellyel kapcsolatban a helyi ötletgazdák elképzelése az, hogy egy helyi látványosság legyen a területből épülettel, kiszolgáló helyiségekkel, infrastruktúrával, pihenési lehetőséggel.

 

GYHRCSD0017_1.JPG

 

Forrás: gyulaihirlap.hu

2021.07.30.