Három új értékkel bővült a Gyulai Települési Értéktár - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Három új értékkel bővült a Gyulai Települési Értéktár

 

Ülést tartott a Gyulai Települési Értéktári Bizottság május 5-én, a városháza ovális termében, amelyen három új értéket vettek fel a város értéktárába, valamint tagfelvételt is tartottak, amelyre két alapító visszavonulása miatt volt szükség – tájékoztatta lapunkat Kónya István, a bizottság elnöke.

 

Jelenleg tizenhat érték van a gyulai értékek között, ezekhez adtak hozzá hármat az értéktár bizottság ülésén – mondta Kónya István. Az első érték, amelyet javasoltak a bizottságnak a Bay Zoltán életéről szóló, gyulaváriban található kiállítás. A bizottság elnöke hozzátette, hogy szeretnék, ha ez nemzeti értéktárba, a Hungarikumok Gyűjteményébe is bekerülne.

 

A második érték a Dobos István Modellező Klub, amely több világbajnok sportolót tud a soraiban. A harmadik javaslat az Igazságügyi palota épületére vonatkozott, amelyet ma a Gyulai Törvényszék épületeként ismerünk.

 

 

Kónya István elmondta, hogy az értéktári bizottság ma két új taggal bővül, egyben két alapítótól elbúcsúznak: Erdmann Gyula és Szabó Ferenc már az indulásnál tagja volt a Gyulai Települési Értéktár Bizottságnak. Mindketten idős korukra hivatkozva és egyéb elfoglaltságuk miatt mondtak le tisztségükről. A bizottság két új tagjának Dombi Ildikót, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetőjét és Dézsi Jánost, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatóját választották.

 

Az ülésen a tagfelvétel és az új értékek bemutatása után Bagyinszki Zoltán, a bizottság titkára tartott beszámolót a lakiteleki országos értéktári konferenciáról, valamint a diákok számára meghirdetett értéktári filmpályázatról, amely a Gyulai Hírlap is beszámolt korábban.

 

Forrás: www.gyulaihirlap.hu
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter