Júniusi programajánló - Gyulai hírek, aktualitások - Programok és szállásfoglalás
A történelmi fürdőváros

Júniusi programajánló

 

 

Művelődési központ

A Lifelong learning – avagy élethosszig tartó tanulás című fotókiállítást június 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 


Ünnepi Könyvhét

Június 13–19. között rendezik meg a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok elnevezésű programsorozatot. A Kossuth téren két napon keresztül könyvvásár és cserebere várja a látogatókat, a bibliotékában pedig könyvbemutatókat és író-olvasó találkozókat tartanak.

 


Patrióta Gyulai Kisvendéglő

Június 14-én és 15-én miniborfesztivált rendeznek az étterem teraszán, ahol Palkó GabriellaBöjt GergőBakonyi Péter és Balla Géza borászok közreműködésével előadásokon, kóstolókon és borvacsorákon vehetnek részt az érdeklődők.

 

 


Kamaraterem

Június 16-án, vasárnap 17 órától emlékkoncertet ad Áchim Erzsébet zongoraművész a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulója alkalmából. A koncerten közreműködik az Erkel Ferenc Vegyes Kar – Perlaki Attila vezetésével – és Somogyváry Barnabás hegedűművész, Erkel Ferenc legifjabb leszármazottja.


Várkert

Június 15-én, szombaton rendezik meg a Küzdelem Napja elnevezésű küzdősportgálát.

 Erkel Ferenc Emlékház

Az emlékház ad otthont június 13-án a Múzeumok Juniálisa elnevezésű programnak. Az esemény 10 órakor indul a vendégek köszöntésével, majd bemutatkoznak a megyei kiállítóhelyek múzeumpedagógiai kínálatukkal. A nap folyamán előadásokon, bemutatókon és tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők.


Kohán Képtár

A Nagybányától Brassóig – erdélyi festők a Böhm-gyűjteményből című kiállítást augusztus 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 Könyvtár

Az 1956-os forradalom utáni megtorlás vidéki áldozatai címmel rendez közös konferenciát a bibliotékában a Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottság június 13-án, csütörtökön 11 órától. Az eseményen az MNL Békés Megyei Levéltárának nyugalmazott igazgatója, Erdmann Gyula köszönti a résztvevőket, majd előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

 

Forrás: www.gyulaihirlap.hu