Lilába öltözött az Almásy-kastély a koraszülöttek nemzetközi napja alkalmából - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Lilába öltözött az Almásy-kastély a koraszülöttek nemzetközi napja alkalmából

 

A koraszülöttek nemzetközi napja alkalmából lila díszbe öltözött a gyulai Almásy-kastély szombaton délután öt órakor.

 

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke és dr. Fodor Zsuzsanna, a szervezet kuratóriumának tagja hírportálunknak elmondta, délután négy órától Hevesi Imre adott nagy sikerű műsort, illetve Berta János, Jimmy bohóc lufikat hajtogatott a gyerekeknek.

 

A szervezet elnöke kiemelte, alapítványuk, a Koramentor-ház, a Korábban érkeztem Alapítvány és az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. együttműködésében megvalósult program legfőbb célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a koraszülött gyermekek és családjaik helyzetére.

 

 

– Napjainkban minden tizedik-tizenegyedik gyermek koraszülöttként jön a világra – fogalmazott dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. – A programmal is szerettük volna bemutatni, hogy mindez micsoda küzdelmet igényel a gyermekek, szüleik és az egészségügyi ellátó rendszer részéről. Nagyon fontos, hogy minél jobb életminőséget biztosítsunk a koraszülötteknek.

 

Forrás: www.beol.hu
Fotók: Imre György