Már zajlanak a Magyar Géniusz Vándorkiállítás előkészületei - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Már zajlanak a Magyar Géniusz Vándorkiállítás előkészületei

 

Jó ütemben haladnak a munkálatok a Magyar Géniusz Vándorkiállítás helyszínéül szolgáló Kohán Képtárban.

 

A szerda délelőtt tartott sajtóbejáráson Fábián Tamás elmondta, a rendhagyó tárlatot közel 2 hónapos előkészítő munka előzi meg.

 

A rendezvényen 67 múzeum gyűjteményéből összesen 154 műtárgyat mutatnak be, a régészeti emlékektől kezdve, történeti érdekességeket keresztül, néprajzi gyűjteményekből származó tárgyakon át különböző képzőművészeti alkotásokig.

 

A tárlat áprilisban indult Kecskemétről, majd Gyula után Debrecen, Győr, Szombathely, Szekszárd és Eger következik, ezután, 2023 év végén érkezik meg Budapestre. Liska András elmondta, a kiállítás június 25-től július 24-e között lesz majd látogatható. Többek között olyan múzeumpedagógiai programokat is szerveznek, amelyek az iskoláskorú gyermekek számára könnyebben befogadhatóbbá teszik a látottakat. Liska András érdekességként azt is megemlítette, hogy egy vetítés várja majd az érkezőket, akik csak ezután léphetnek tovább a kiállítótérbe.

 

Forrás: gyulatelevizio.hu

2022.05.13.