Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún

 

Életünk minden napját adventként kellene megéljük, a hétköznapokon is készülni kell az új kezdetre: hangzott el a Harruckern téri ünnepségen. A város és az egyházak képviselőinek köszöntői után az adventi koszorún meggyújtották az első gyertyát.

 

A Góbé együttes koncertjére már szép számban kilátogattak az érdeklődök a Harruckern téri adventi ünnepségre. A színpad előtti sátrakban az intézmények, civil szervezetek kínálták ünnepi portékáikat. Görgényi Ernő polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, Az advent valamennyiünk számára egy várakozással teli örömteljes időszak, de ez a várakozás sokféle lehet.

Kovács József országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, szép hagyomány itt a Gyulán, hogy advent első vasárnapján közösen gyújtjuk meg a koszorún az első gyertyát, amikor egy számvetést is készítünk az elmúlt időszakról.

 

 

Az egyházak képviseletében elsőként Pápai Attila evangélikus lelkész mondott köszöntőt rámutatva, advent jeles időszak az egyházi évben, de az lenne a jó, ha ez nemcsak négy hétig tartana.

Baráth János református lelkész köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a várakozás időszakában, amikor sietve vásárolunk egymásnak karácsonyra, ne feledkezzünk meg az igazi ajándékok értékéről.

Matuz József baptista lelkész szavaiban arra hívta fel a figyelmet, hogy a várakozás időszakában egy apró odafigyeléssel mi is sokat tehetünk embertársaink boldogságáért.

Márk Tivadar román ortodox lelkész úgy fogalmazott, amikor készülünk a karácsonyra, legyünk türelemmel mert ha az Isten velünk van, akkor ki lenne ellenünk.

Kovács Péter plébános megáldotta a városi adventi koszorút és hangsúlyozta, ilyenkor nem elég csak a gyertyát meggyújtani, hanem szívünkben is gyújtsuk meg a szeretet lángját.

Görgényi Ernő miután meggyújtotta a koszorún az első gyertyát, a jelenlévők együtt átvonultak a Kossuth térre, ahol a gyulai japánkert baráti kör által készített adventi koszorún is megvilágították az első gyertyát, majd a Karácsonyi Katolikus Általános Iskola kórusa adott ünnepi műsort.

Forrás: www.gyulatelevizio.hu
Fotó: Gyulai Hírlap

 

 

További karácsonyi programok >