Nyárra elkészülhet Gyula Településképi Arculati Kézikönyve - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Nyárra elkészülhet Gyula Településképi Arculati Kézikönyve

 

Már folynak az előkészületi munkái  Gyula Településképi Arculati Kézikönyvének. A tervek szerint a dokumentum nyár derekára lát napvilágot, amely hiánypótló módon teremt lehetőséget a jellegzetes települési karakterjegyek és értékek meghatározására, amely nem csak a szakembereknek készül.

 

Béres István a 3 Témában beszélt arról, hogy hamarosan elkészülhet Gyula Településképi Arculati Kézikönyve, amely egy hiánypótló kiadvány lesz, nem csak a szakemberek, hanem a lakosság számára is. A kiadványban megjelenik a város karaktere, kiderül, hogy milyen az utcahálózat rendszere, milyenek a beépítési módok, az egész közigazgatási területre vonatkozóan. A dokumentum tartalmazza az épített és természeti értékeket kül és belterületen egyaránt. A kézikönyvet a város önerejéből, de külső segítséggel készíti el, a különböző településrészekre lebontva.

 

 

A kiadvány elkészítése mintegy fél évet vesz igénybe, így ha minden a tervek szerint alakul nyár közepére már hozzáférhető lesz a szakma és a lakosság számára egyaránt.

 

 

Forrás: www.gyulatelevizio.hu