Ősbemutató a Gyulai Várszínházban Tóth Péterrel - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Ősbemutató a Gyulai Várszínházban Tóth Péterrel

 

Tóth Péter zongoraművész közel egy év után tért vissza New Jersey államból a gyulai közönség elé. A hónap elején ugyanis két koncertet adott a békéscsabai születésű művész.

 

Az első fellépésén a zeneiskolásokkal vitatták meg a kérdést, mit jelent a klasszikus zene, és miért félrevezető vagy pontatlan a komolyzene kifejezés. Tóth Péter jelenleg két egyetemen is tanít, azonban a koncertezés jelenti számára a legnagyobb örömöt.

 

Tóth Péter második hangversenyén már a Gyulai Várszínház zeneszerető közönségének játszott. Az előadás több szempontból is egyedülálló volt. A koncert első részében a közönség tanúja lehetett egy ősbemutatónak, mivel elsőként hallhatták a Benedekfi István által készített Puccini Bohémélet operájának átiratát, melyet Tóth Péternek komponált. A második részben pedig egyedülálló módon, a közönség egy előre megadott listából választhatta ki, mit játsszon el.

 

 

Tóth Péter a Híradó utáni Kézjegyben gyerekkoráról, a zenéhez fűződő viszonyáról, koncertjeiről is mesél. Valamint azt is elárulja, mit érez zongorázás közben, és hogy mi az oka annak, hogy kotta nélkül játszik.

 

Forrás: www.gyulatelevizio.hu