Több száz növény közül válogathattak a látogatók a Gyulai Virágok Fesztiválján - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Több száz növény közül válogathattak a látogatók a Gyulai Virágok Fesztiválján

 

Pénteken a TNT-koncerttel kezdődött a Gyulai Virágok Fesztiválja, szombaton tovább folytatódott a rendezvénysorozat. A Béke sugárúton reggeltől kézművesjátszóház várta a gyerekeket, akik ügyességi játékokon is részt vehettek. A szerencsések  viráglufit vihettek haza a helyszínről.

 

A családi programok mellett Romantikus május címmel virágkötészeti kiállítás nyílt az Erkel Ferenc Művelődési Központban, és délelőtt került sor A képzelet virágai címmel meghirdetett gyermekrajz-kiállítás eredményhirdetésére is.

 

A helyszínen már délelőtt rengetegen válogattak a különböző cserepes virágok, kaktuszok és fűszernövények közül. A látogatók akár kerti bútort és kisgépeket is vásárolhattak, valamint csilitermékeket is kóstolhattak a fürdővárosi fesztiválon. Aki akart, szavazhatott is arra, hol ette a legfinomabb virágos ételeket a városban.


A standokon lakástextil és kerti dekoráció is beszerezhető volt, emellett többek között záporvirágokat, díszcsalánokat, begóniákat és muskátlikat árultak a rendezvényen.

 

 

A helyszínen a díszvendég, Tihany városa hívta a gyulaiakat kirándulásra, amelyhez levendulás süteménnyel, limonádéval és borokkal csináltak még nagyobb kedvet. Petróczi Orsolya, a település TDM-vezetője lapunknak elmondta: a látogatóknak Tihany-kvízzel is készültek, amellyel számos díjat lehet nyerni.

– Tihanyba egész évben érdemes ellátogatni, szinte nincs is olyan hétvége, hogy ne készüljünk valamivel a hozzánk érkezőknek. Télen és nyáron egészen más arcát mutatja a város, és mindig akad egy-egy programunk is – részletezte a szakember.

 

Az egész napos virágpiacot délután Pepe manó műsora színesítette, majd a Gyulai ifjúsági Fúvószenekar biztosította a jó hangulatot.

 

Az este a Kávészünet és a Pernahajder Campbell koncertjével folytatódik, majd a Péterfy Bori and Love Band mutatja be legújabb lemezét. A kitartó fesztiválozók a koncert után egy látványos tűzzsonglőr-bemutatót is végignézhetnek a Tűzfészek tűzzsonglőrcsoport jóvoltából.

 

 

Forrás: www.gyulaihirlap.hu
Fotó: Rusznyák Csaba - Gyulai Hírlap