Világszínvonalú terméket népszerűsít a gyulai fesztivál - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Világszínvonalú terméket népszerűsít a gyulai fesztivál

 

Nem lett drágább a méz, noha nem sikerült igazán jól ez az év a magyar, így a Békés megyei méhészek számára. Ebben szerepet játszott az időjárás mellett a méhelhullás is, ez utóbbival kapcsolatban még mindig nem zárultak le a vizsgálatok – hangzott el a 3Témában, ahol Petrucza Zoltán méhész, a pénteken kezdődő gyulai fesztivál szervezője és Árgyelán János megyei méhészeti szaktanácsadó beszélt az ágazat helyzetéről.

 

A magyar méz nemzetközi összevetésben továbbra is a legjobbak közé tartozik, azonban bőven van még tennivaló annak érdekében, hogy valóban el is foglalja az őt megillető helyet.


– A cukor alacsony ára nem tett jót a mézfogyasztásnak – mondta Petrucza Zoltán arra a kérdésre, hogy Magyarországon miért nem fogyasztanak az emberek annyi mézet, mint például a nyugat-európai országok többségében.

 

 

 


A számos jótékony hatással bíró méz fogyasztásának a népszerűsítését célozza az immár XI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál is, mely kiemelkedik az ország hasonló rendezvényei sorából. Petrucza Zoltán elmondta, az évek óta tartó bővülésnek leginkább az szab határt, hogy a városban nincs elég hely a programok lebonyolítására. Ezért is várják nagyon, hogy felújítsák az Almásy kastély cselédszárnyát.

 

Forrás: www.gyulatelevizio.hu
Fotó: GettyImages