Körös-Körül kerékpártúrák
A történelmi fürdőváros

Körös-Körül kerékpártúrák

A kerékpártúra az egyik legjobb túraforma családi kirándulás vagy egyéni túra esetén: lehetőséget ad a vidék alapos felfedezésére, miközben nagyobb távolságokat is megtehetünk. A Körösök vidéke ideális terep a biciklis kalandokhoz több okból is: mivel Magyarország egyik legsíkabb vidékén tekerünk, nem kell tartanunk a hegymenettől, igaz a lejtmenet adrenalin-löketét is el kell felejtenünk! A területen sok a jó minőségű kerékpárút és földutakban is bővelkedik, így a forgalomtól elzártan tudjuk élvezni a túra szépségét.

 

Pattanjunk most kerékpárra és nézzük, merre induljunk Gyula központjából. Az egyik túraútvonal a Mályvádi erdő felé vezet, de mielőtt a tölgyeseket elérjük, megállunk egy órácskára a Gyulavári Kastélynál, ahol lehetőségünk van a kastély bejárására, illetve, ha a sör élvezetének szeretnénk hódolni, akkor a kastélyban található kézműves sör rejtelmeibe enged bepillantást a sörfőzőmester, hogy aztán a végterméket is megízlelhessük. Persze csak módjával élünk ezzel az élvezettel, hiszen folytatnunk kell a tekerést, a túra még előttünk van! A Mályvádi erdő tölgyesei elvarázsolják a kirándulót, a túra körbeöleli az erdőt és végül a Fekete-Körös partján találjuk magunkat, ahol akár meg is mártózhatunk!

 

Kerékpárunk kormányát másik irányba is fordíthatjuk, és egy igazi családi kirándulás részesei lehetünk, ha a Wenckheim família történetét szeretnénk megismerni. Ez a túránk Békéscsabáról indul és visszarepít minket a XIX. század világába: megismerjük a felső-tízezer pazar és sokszor pazarló világát, illetve a tanyák életet is. A kerékpár nyergében először a helyi földesúr/asszony kastélyához hajtunk, hogy a gazdagságukról, leleményességükről és fájdalommal teli életéről halljunk. Az érem másik felét, a tanyavilágot, Csorváson fedezzük fel az ott készült finomságok és háziasszonyunk segítségével.

 

További tekergéseink elvezetnek Sámson várába, a Libás tanyára, illetve Gyula és Békéscsaba közötti síkság titkai közé is!

 

Az aktuális programokat keresse a programnaptárunkban.

A programnaptár megtekintéséhez kattintson ide.

 

A szervezett túráinkról itt minden fontos információt megtalál,
és regisztrálni is tud.