Körös-Körül vízitúra
A történelmi fürdőváros

Körös-Körül vízitúra

A Körösöket lehetetlen lenne vízitúra nélkül megismerni. A vidéket behálózza a rengeteg folyó, csatorna, holtág, ami lehetőséget ad arra, hogy ebből a különleges szemszögből fedezzük fel a tájat. A vízről minden egy kicsit más: halljuk a folyó melletti fák susogását, a vízbeugró béka csobbanását, a lapátunk hangját a vízben. Ezt a nyugalmat és természetközelséget több túránkon is megtapasztalhatod ettől a szezontól. Nézzük merre mártogathatjuk evezőinket.

 

Gyulától nem messze, Sarkad határából indulunk az egyik vízi kalandunkra, itt a Fekete-Körös vize segít minket a csordogálásban és a csendes elmélkedésben. A kenutúra méltán nevezhető az egyik legrégibb helyváltoztatási módnak, és éppen ezt az ősi erőt fogjunk érezni, amikor a kanyargó folyó sodrását követjük. A medret szegélyező fák kellemes árnyékot adnak, a folyó sebessége optimális, lágy szellő fújdogál: minden adott egy szép délelőtthöz.

 

A másik túránk Békésről, pontosabban a Békési Szilvapálinka Centrumból indul. Itt egy hörpintésnyire megállunk, hogy a folyékony halmazállapotot a szánkban is érezhessük, ne csak a kenunk alatt. A pálinka kellemes ízét magunkkal visszük a beszállóhoz és megkezdjük a néhány órás utunkat a sodorvonal közepén. 

 

Az aktuális programokat keresse a programnaptárunkban.

A programnaptár megtekintéséhez kattintson ide.

 

A szervezett túráinkról itt minden fontos információt megtalál,
és regisztrálni is tud.