Október 7-én kezdődik a Gyulai Várszínház őszi évada - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Október 7-én kezdődik a Gyulai Várszínház őszi évada

 

Egy koncerttel nyit a Gyulai Várszínház október 7-én. Az ősztől – tavaszig tartó szezonra egyelőre még csak decemberig vannak meg a programok.

 

A nyitó koncerten a jazz zenét és a Debussy által komponált dallamokat ötvözték, melyet Bogányi Gergely és a Nagy János Trió előadásában, valamint a Free Style Chamber Orchestra közreműködésében láthatnak a nézők a művelődési központban.

 

Október 14-én 18:30 –tól a Textúrák nélkül című kiállítást tekinthetik meg a Kamarateremben Nyisztor János (NEStor) képzőművész munkáiból, este hét órától pedig a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum előadásában láthatják a Görgey Gábor: Hol a stukker?! című előadást Kolcsár József rendezésében.

 

Másnap egy közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítéssel készülnek a szervezők, melyen a gyulai származású Krasznahorkai Balázs első játékfilmjét fogják levetíteni A film rendezőjével és a film egyik szereplőjével, Kovács Lajossal is találkozhatnak a nézők.

 

A későbbiekben két monodrámával várják a színházrajongókat.

 

Tóth Auguszta önálló estjét Hoztam Valamit a hegyekből címmel október 25-én láthatják a nézők.

 

Ezt követően két korábban elmaradt előadást fognak bepótolni. Az egyik ilyen a Rózsavölgyi Szalon Valami csajok című előadása Pokorny Liával és Őze Áronnal, valamint a Jelenetek egy házasságból című műnek a színpadi adaptációja, felvidéki színészek játékában.

 

Forrás: gyulatelevizio.hu

2021.10.04.