Gyulai Pálinka Kóstolóház
A történelmi fürdőváros

Gyulai Pálinka Kóstolóház

A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóháza újra teljes programmal várja vendégeit.

- Főzdelátogatás, szakmai tárlatvezetés főzőmester közreműködésével
- Harmincféle pálinka pálinka, melynek nagy része díjnyertes aranyérmes, chmapion díjas, országgyőztes
- Kóstolóprogramok, pálinkatörténeti előadások
- Családi, baráti, céges rendezvények, csapatépítők
- Helyi kézműves termékek kóstolója (Gyulai kolbász, méz, lekvár, szörp)
- Egyedi ajándéktárgyak
- Egészségügyi séta a 8,5 hektáros gyönyörű gyümölcsöskertben
- Íjászkodás, petang, gyermeksarok (mesekönyvek, babakonyha)
- Mozgássérültek számára teljes körű lehetőségek (akadálymentes mosdó)

Nyitvatartás
hétfő-szombat 10:00-18:00
Vendégfogadás bejelentkezés alapján: +3670 418 5732


A Pálinkafőzde mellett található a Báró Harruckern János korát hűen tükröző Pálinkakóstoló Ház. Ezen a hangulatos helyszínen vendégeink megismerkedhetnek a pálinka világával, érkezzenek egyénileg vagy akár csoportosan. Többféle kóstoló program, ízletes falatok várják az ínyenceket.Idilli, békés környezet, családias hangulatú, manufakturális pálinkafőzde, mellette Báró Harruckern János korát hűen tükröző Pálinkakóstoló Ház. A Viharsarok egyik legújabb és méltán a legszebbnek titulált Kóstolóháza hét és fél hektáros területen épült meg.

Beruházásunkat 2008-ban kezdtük részben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program Versenyképes turisztikai termék és attrakciófejlesztés tárgyban meghirdetett uniós pályázat forrásainak igénybevételével. Terveink megvalósításakor nagy hangsúly fektettünk arra, hogy a Kóstolóház a pálinka világának megismertetésén kívül alkalmas legyen egyéni vendégek és csoportos rendezvények igényinek a kielégítésére.

Az épület átalakításakor egy barátságos, a történelmi fürdőváros hangulatához szorosan illeszkedő pálinkakóstoló hely létrehozása volt a célunk, mely Gyula város turisztikai vonzerejét kibővítve tartalmas és minőségi szolgáltatásokkal csábítja az ide érkező turistákat és a gyulai lakosokat egyaránt. A város zajától távol, 4-5 perces autózással könnyen megközelíthető a Kóstolóház, mely 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az ide érkezőket. Vendégeink igényeinek teljes körű kiszolgálását szolgálja a Kóstolóházban található bár, valamint a helyi portékákat árusító termékbemutató üzlet.

A látogatóknak lehetőségük van megismerni a pálinka készítés technológiáját: pálinkafőző mesterünk vezetésével a túra a gyümölcskertből indul, ahol a termesztésétől kezdődően végigkísérhetik a gyümölcs útját a csodálatos párlatok elkészültéig. Kisfilm vetítésével megismerhetik többek között a Békési Szilvapálinkát, mint hungaricumot, valamint a gyulai pálinkafőzés történelmi eredetét. Ezen kívül megismertetjük vendégeinkkel a pálinkafőzés hagyományait, a jelenlegi technológiát, és nem utolsó sorban a pálinkafogyasztás kultúráját. Az elméleti tudás megszerzését követi a gyakorlati ismeretek szélesítése: díjnyertes pálinkáink kóstolása, miközben kisül a kemencében a kenyérlángos, a ropogós házi kenyér vagy akár a malacpecsenye. Lehetőség van ezen kívül bográcsos, illetve grillezett ételek elkészítésére is.

Vendégeink igényük szerint többféle kóstoló programból választhatnak, melyek mellé szódavizet természetesen biztosítunk, a kis kóstolóinkat házi kenyérrel, sajttal kínáljuk, a nagy kóstolónkat házi kenyérrel, Gyulai kolbásszal, sonkával, sajtokkal ajánljuk.


Édes hármas kóstolók:

- alma és barátai: alma, Jonathan alma, vilmoskörte
- csonthéjas rokonság: Szomolyai cseresznye, kajszibarack, szilva
- vadócok: vadkörte, faeper, bodza
- igény szerint 3 íz


Hatosfogatok:

- klasszikusok: alma, Jonathan alma, birsalma, vilmoskörte, kajszibarack, szilva
- vadak, erdeiek: vadkörte, vadcseresznye, faeper, sajmeggy, som, vadbodza
- speciálisan Gyulai: 4 évszak + Vörös és fekete + Békési szilva
- igény szerint 6 íz

Legyen szó családi partik, kisebb konferenciák, exkluzív céges rendezvények, meetingek, csapatépítő tréningek, avagy kulturális rendezvények lebonyolításáról, a Kóstolóház megfelelő helyszínt biztosít, a programok technikai valamint catering hátterét képzett szakemberek segítségével biztosítjuk.továbbvissza
Típus
Vendéglő
Akadálymentesítés
Teljesen