A történelmi fürdőváros

 

Ünnep és hétköznap, úr és cseléd, fény és árnyék.


Az elmúlt évszázadokat szinte ugyanúgy határozták meg ezek az ellentett-párok, mint napjainkat. És mégis, hiába jártuk végig Magyarország, sőt Európa kastélyait, semmit sem tudhattunk meg a színfalak mögötti világról, arról, mely nélkül a pompa és ragyogás azonnal kihunyt volna, egészen eddig!

 


 

 

KASTELY_VIZJEL.jpg

A kastély több mint egy épület. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban. Az Erkel család több generációja is adott itt zenei estet, Erkel Ferenc a kastély parkjában szerezte több operája egyes részeit. A 13 aradi vértanú közül tíz itt tette le a fegyvert. Munkácsy Mihály itt kezdett ismerkedni a festészettel.

 

A kiállítás több mint egy bemutató. Ez a tárlat nemcsak az épületben egykor lakott főurak hétköznapjainak, hanem a személyzet mindennapjainak izgalmas részleteit és titkait is bemutatja a 21. századi interaktív technika segítségével.

 

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont 2018-ban bekerült Európa 40 legjobb múzeuma közé.

 

 


NYITVATARTÁS BELÉPŐJEGY ÁRAK

 


 

 

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

 

A kastély akadálymentesített, így az egész kiállítás elérhető a kerekesszékes vendégek számára is. A kisgyermekeket pedig babahordozó kenguruban vihetik végig szüleik a látogatóközpontban.

 TÖBB, MINT MÚZEUM


A Kastély Kávézó önálló, a park felől, belépőjegy nélkül is megközelíthető vendéglátóhelyi egységként működik. Igazi grófnak és grófnőnek érezhetjük magunkat e varázslatos helyszínen, a különleges kávékat és süteményeket kóstolva. További információ: itt


A múzeum boltjában olyan ajándékot választhatunk, mely mindig emlékeztetni fog minket az itt szerzett élményekre, a szuvenírek mellett pedig Békés megyei kézműves termékekből is válogathatunk.
További információ: itt

 


 

 

Látogasson el Ön is a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba, legyen részese ennek az izgalmas időutazásnak!

 

 

Visit Gyula Card csomag

A Visit Gyula Card csomagot csak a Visit Gyula Carddal rendelkező vendégek vehetik igénybe! A kártya használatával 25% kedvezményben részesül.

 

A csomag tartalma:

  • Belépés a kastélyba 2 alkalommal
  • Toronykilátó
  • Gyulai vár
  • Erkel Emlékház
  • Ladics-ház
  • Kohán Képtár

 

Visit Gyula Card birtokosoknak a csomag ára:

Felnőttjegy: 5 800 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 2 900 Ft/fő

 

Hogyan juthat hozzá? >

 

 

Ahhoz, hogy a bérletben szereplő helyeket, valamint Gyula városának legfontosabb nevezetességeit megismerhessük, ajánlott legalább 3-4 napot itt tölteni.


A Visit Gyula Card csomagot, érvényes Visit Gyula Carddal lehet megvásárolni a gyulai vár, valamint a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont jegypénztárában. A bérlet egy hétig érvényes.


Bővebb információ a KÁRTYAKIBOCSÁTÓ SZÁLLÁSHELYEKRŐL ÉS TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEKRŐL az alábbi linken érhetők el: visitgyula.com/visitgyulacard