Shakespeare szonettek és dalok Nádasdy Ádámmal - Gyulai Várszínház 54. évad - Gyulai Programok- Kulturális rendezvények - szórakozási lehetőségek - Nyári fesztivál
A történelmi fürdőváros

W.H. - Shakespeare szonettek és dalok Nádasdy Ádámmal

2017.07.09 - 2017.07.09
18:00 órától

W.H. – Shakespeare szonettek és dalok Nádasdy Ádámmal

 


Tagok: Nádasdy Ádám Dagadu Veronika Sena - ének Márkos Albert - cselló Gryllus Samu -basszusgitár Szabó Hunor – dobok, basszusgitár Varga Vince – mozgóképA WH formáció a mai zene világba emeli Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar: Shakespeare nyomtatásban megjelent szonettjeit egy titokzatos Mr. W. H.-nak ajánlotta, kinek kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – mindmáig viták tárgyát képezi. Ami biztos, hogy a versekből izgalmas és friss zenei feldolgozások születtek, ezúttal újra Nádasdy Ádám vendégszereplésével, aki több Shakespeare-darab fordítójaként szakértői idegenvezetéssel gazdagítja a koncertélményt.

 

A WH Márkos Albert csellista / zeneszerző kezdeményezésére alakult, tagjai a magyar zenei élet népszerű szereplői: Sena Dagadu (akit az Irie Maffiából is ismerhetünk), Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor. A koncerteken keveredik a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe musik, a free jazz, a modern jazz, az absztrakt hip-hop, a spoken word és a különböző zenetörténeti utalások, a reneszánsz emberének íródott szókimondó, sokszor szexualitással áthatott szövegeken pedig a jelek szerint nem fogott az eltelt közel 450 év.

 


Belépő:

1800 Ft

 

 

A XIII. Shakespeare Fesztivál programja