XXVIII.Gyulai Vár Jazz Fesztivál - Gyulai Várszínház 57. évad - 2020. nyár - Gyulai Programok - Kulturális rendezvények - színház és szórakozási lehetőségek
A történelmi fürdőváros

XXVIII.Gyulai Vár Jazz Fesztivál

2020.08.23 - 2020.08.23

19:00 órától


XXVIII. Gyulai Vár Jazz Fesztivál


Nagy János Trió & Dominique Di Piazza & Vincent Mascart

A zenekar tagjai: Nagy János (zongora, billentyűs hangszerek), Frankie Lato (hegedű), Joubert Flóra (dob) Vendégművészek: Dominique Di Piazza és Vincent Mascart


A Nagy János Trió 2019-ben volt 25 éves. A zenekar vezetője, Nagy János Erkel-díjas zeneszerző nemcsak jazz-zongoristaként, de zenekarvezetőként és zeneszerzőként is jelentős szerepet tölt be a hazai jazz életben.Saját trióját (Hard Line Trió, később Nagy János Trió néven) 1994-ben alapította. Az együttes tagjai Yanchán kívül jelenleg: FrankieLato – hegedű és Joubert Flóra - dob. Az évek során többször is módosult az együttes összetétele, de a legfontosabb változás 2014-ben történt, amikor a hagyományos zongoratrió felállásból kikerült a bőgő, s hegedű lépett a helyére. A trió ez alkalommal olyan kiváló vendégművészekkel érkezik a Gyulai Jazz Fesztiválra, mint Dominique Di Piazza, basszusgitáros és Vincent Mascart francia szaxofonművész.

 

Silhouette&Vinx

A zenekar tagjai: Vinx (ének), Evelyn Asiama (vokál), Louanda Bird (vokál), Banai Szilárd (dobok), Mirko (billentyűs hangszerek), Banai Viktor (gitár), Sipos Dávid (szaxofon), Dráb Károly (basszusgitár)

 

A Silhouette and Vinx egy különleges, Magyarországon egyedülálló zenei produkció. Vinx a Bostoni Berklee  Collage of Music énekprofesszora - aki olyan nevekkel dolgozik együtt mint: Sting, Cher, StevieWonder, Sheryl Crow, Herbie Hancock –2016-ban csatlakozott a kiváló magyar zenészekből álló Silhouette bandhez. Az elmúlt évben számos nemzetközi sikerrel büszkélkedhet a formáció. Európa rangos fesztiváljain és koncertermeiben játszanak headliner fellépőként. Néhányat említve: Hamburg Summer Jazz Németo., Kaliningrad City Jazz Oroszo., Chalabre Serenade Festival Franciao. Mariupol Filharmonia Ukrajna, 32 Jazz Club - Kiev. Zenéjük stílusával kapcsolatban Vinx az egyik televízióműsorban azt mondta: „ez Funk felnőtteknek” A magas szintű szakmaiság mellett a szórakoztatás és az őszinte, tiszta örömzene jellemzi előadásaikat.

“VINX is the gift you give to someone you really care about” – Stevie Wonder

 

 

Borlai Gergő Project

Borlai Gergő  – dob, Llibert Fortuny – szaxofon, Szebényi Dániel – billentyűk


Belépő:

4900 Ft/fő