Este is nyitva van Gyula városa - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Este is nyitva van Gyula városa

 

Továbbra sem zár be délután hatkor Gyula városa. A hét második felében este tízig látogatható a kastély, esténként pedig szórakoztató programok várják a Gyulára látogatókat a belváros több pontján.

 


A turisztikai főszezon továbbra is hosszított nyitvatartásokat jelent a gyulai kiállítóhelyeken, esténként pedig (néhány kivételtől eltekintve díjtalan) szórakoztató programokat a belváros több pontján. A Világóra, a Harruckern tér, a belvárosi katolikus templom, a Ladics-ház és a Rondella közvetlen környezete az öt fő helyszín, ahol a zene, a tánc és az irodalom mellett számos más produkció is várja a gyulaiakat és a városba érkező turistákat.

 

 

 


 

Hétfőnként koncertek vannak a Világóránál, szerdánként táncos produkciók láthatók a Harruckern téren, fények, hangok, irodalom és képzőművészet tölti meg csütörtökönként a Ladics-ház udvarát, míg a Rondella színpada a pop, a rock és a jazz koncerteknek ad otthont. Mindezek mellett kiállítások, bemutatók, családi programok, népi játszóház, alkotóház, bábszínházi produkció és még sok más érdekesség is szórakoztatja a városban tartózkodókat. Az események túlnyomó többsége ingyenes, a katolikus templomban és a Ladics-házban tartandó programok kivételével, bár ez utóbbi helyszínen is megvalósulnak térítésmentes rendezvények.

 

 

 


A gyulai kínálat komplexitásához hozzátartozik a meghosszabbított, a látogatói igényekhez igazított nyitvatartás; a Gyulai vár minden nap 10-től 19 óráig tart nyitva, míg az Almásy-kastély csütörtöktől vasárnapig 10 és 22 óra között. Pénteken és szombaton az egykori főúri rezidencia reggeliző terasza is fogad vendégeket, ami egyedülálló hangulattal és kilátással csábít.


Gyula nyári programjait könnyű megtalálni az interneten is: csak a #gyulainyár hashtag-et kell beírni a keresőbe (a Facebookon is) és már meg is vannak az ajánlatok. Érdemes azért körülnézni a gyulai kiállítóhelyeket és a művelődési központot működtető nonprofit kft. honlapján is.


A sok programért, a sötétedés miatt még különlegesebb kastélylátogatásért, s egyszerűen az este is nyüzsgő város mediterrán hangulatáért még egy munkanap után is érdemes autózni pár percet a környező településekről.

 

Forrás: www.beol.hu

Fotók: Incze László