Hétvégén indul a X. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Hétvégén indul a X. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

 

A hétvégén újra a mézédes élvezeteké a főszerepe, ugyanis immár tizedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált december 8–10-én, amelyen különböző mézfajták, mézeskalácsok és cukrászati különlegességek kóstolására és vásárlására lesz lehetősége az érdeklődőknek, de többek között ideérkeznek a mézlovagrendek is, valamint mézkirálynőt is választanak.

 

A programok december 8-án, pénteken indulnak a Polgármesteri Hivatal dísztermében, ahol Görgényi Ernő polgármester nyitja meg a fesztivált. 18 óra után a lovagrendek és az év mézkirálynőjének fáklyás felvonulása következik, 18 óra 30 perckor pedig felavatják az újdonsült mézlovagokat a gyulai várban. A rendezvény első napja egy mézes szauna varázzsal ér véget a Gyulai Várfürdőben.


December 9-én a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban folytatódnak az események, ahol 8 órától egy méhészeti eszközbemutató várja a vendégeket, majd 11 órakor dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója hivatalosan is megnyitja a fesztivált. 14 óra 30 perckor megkoszorúzzák Göndöcs Benedek szobrát, majd 15 órakor kihirdetik a 2017-es év mézét. 17 órakor egy mézszentelő szentmisére mehetnek el az érdeklődők, 19 órakor pedig egy gálavacsorát tartanak a résztvevőknek az Erkel Hotelben.


A fesztivál zárónapján, december 10-én a gyermekeké a főszerep: a városi sportcsarnokban már 9 órától folyamatos programokkal várják a legkisebbeket, többek között fellép a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja, az Energy Dance C

Forrás: www.gyulaihirlap.hu
Fotó: Rusznyák Csaba - Gyulai Hírlap

 

 

RÉSZLETES PROGRAM >