Ősszel is sokan látogatják a Gyulai Várfürdőt - Gyulai szállások, programok, wellness - Gyula, a történelmi fürdőváros
A történelmi fürdőváros

Ősszel is sokan látogatják a Gyulai Várfürdőt

gyula_varfurdo-1280x720.jpg

 

A körülményekhez képest sikeres nyári időszak után ősszel is sokan látogatják a Gyulai Várfürdőt. A Csabai Kolbászfesztivál idejére érkező turisták különösen jó forgalmat hoztak a fürdőnek, a lendület pedig azóta is kitart.


Hiába a hűvös, őszi időjárás a beltéri wellness részleg mellett még mindig sokan használják a kültéri gyógyvizes medencéket is a Gyulai Várfürdőben. Ebben az időszakban a családok helyett többnyire a gyógyturizmusra fogékonyabb, idősebb generáció érkezik a fürdőbe. 

 

– Leginkább a baráti társaságért, a gyógyító vízért szeretünk idejönni és persze a minőségért, de ebben az évben több helyre is utaztunk már – mesélte élményeit dr. Mellényi Mária.

 

Összességében jó nyarat zártak a hazai strandok, nem volt ez másképp Gyulán sem, igaz egy normál évhez képest így is 13%-kal kevesebb vendég jött a fürdőbe. Ez a tendencia ősszel is folytatódott, de az elmúlt néhány hétben érezhetően megnőtt a forgalom. Erről Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója beszélt a behir.hu-nak.

 

– A kiemelt időszakban, tehát október 23-a után a látogatószámunk megegyezett egy jól működő évvel, azaz hoztuk azt a szintet, amit egyébként ilyenkor szoktunk, illetve ami ilyenkor elvárható. Ez egyfelől köszönhető a jó időnek, másfelől pedig annak, hogy ilyenkor Békéscsabán az ország egyik legnagyobb kolbászfesztiválja zajlik, ez pedig egy olyan esemény, amely Gyulának is nagyon jó. A két település nagyon jól együttműködik, a fesztiválra érkező vendégek pedig többnyire Gyulán szállnak meg – mondta.

 

Kun Miklós kitért arra is, hogy amennyiben a járványhelyzet miatt nem lesz újabb korlátozás, akkor jó évet zárhatnak. Hozzátette: idén több vendégre elsősorban még a karácsonyi, szilveszteri időszakban számít a Várfürdő.

 

Forrás: behir.hu

2021.11.17.