Bréda kastély
A történelmi fürdőváros

Bréda kastély

A körösök vidékén a hamisíthatatlan alföldi táj végtelennek tűnő messzeségében, egy kerek erdő közepében méltóságteljesen áll a háborítatlan csendben a szemet rabul ejtő Vásárhelyi-Bréda Kastély.

 

Az igényesen felújított lökösházi Vásárhelyi-Bréda kastély és a csodálatos mediterrán hangulatú kastélyparkja egyedi és különleges programokkal várja a látogatókat.

 

A kastély klasszicista stílusban 1806. körül épült, építtetője kézdy-Vásárhelyi János Arad-Csanád vármegye alispánja volt. 
A több, mint 200 éves fennállása óta a történelem vasfoga igencsak megtépázta az épületet, valamint a hozzá tartozó ősparkot. 
Mégis sikerült megmenteni a végleges pusztulástól a felújítás után mára az ódon falakon belül közel 500 nm–en kiállítótér és látogatóközpont működik.
Az épületben a modern technika vívmányainak segítségével számos különleges és érdekes megoldás kápráztatja el a látogatókat.
A kastély fő attrakciója a homlokzatán minden este naplemente után kezdődő, Európában egyedülálló állandó kültéri 3D-s épületvetítés.

 

Kastélyunkban 5 nyelvű Orpheo Audio Guide idegenvezető rendszer vehető igénybe!

 

A kastélyba BÁRMENNYIEN bemehetnek, ha megtartják a kellő távolságot, MASZK viselése kötelező.

 

Nyitvatartásért kattintson ide.

 

Európában egyedülálló az állandó kültéri, 3D-s vetítés (45 perces film)

 

Jegyárakért kattintson ide.

 

15 fő feletti csoportoknak előzetes bejelentkezéssel lehetséges

Hét közben csak előre egyeztetett időpontban! Minimum 15 fő feletti rendezvény esetén! Tel.: +36-30/206-2222

Érdekesség