A történelmi fürdőváros

Várfürdő Almásy-kastély gasztronómia gyulai kolbász múzeum szigeterőd 1848/49 2018 advent Ady Endre agility airwheel aktív Almásy Denise Andor bohóc apartman Arad arcok árvíz bagolyvár Balla Géza Bartók Béla Békés Békéscsaba beszélő épületek Bimbi biosör Bodoki Károly Bodoky Kávéműhely borvacsora búzamező címer civil Corvin család családi csillagok diabetes disznótor Dobos István Dürer Dürer Terem ebédmenü egészség egy szép nap Gyulán egyesületek életképek élővilág Élővíz-csatorna első hó emlékezés Erkel Ferenc escape room esküvő évforduló évszakok extrém fagyi fegyverletétel Fehér-Körös fejlesztés Fekete-Körös ferencesek festő folyószabályozás forgatás garantált program Géza Konyhája gomba Göndöcs Benedek Göndöcs-kert gumiland gyógyvíz Gyula név gyulai csili gyulai lekvár gyulai májas gyulai méz Gyulai Méz- és Mézeskalács Feszt gyulai nyár gyulai pálinka gyulai piac gyulai vár Gyulai Vár Jazz Fesztivál Gyulai Virágok Fesztiválja gyulakult gyulavári kastély hagyományőrzés halottak napja hangulatok háromváros Harruckern havas Gyula helyek Herendi Himnusz Hlásznyik Attila ízek Jojo Mayer Jókai Mór kanári Kapus-híd karácsony kiállítás királylátogatások kisvonat Knezic kocsma kocsmatúra Kóhn Dávid Kolbász- és Sódarmustra Komló konferencia konkurenciaharc könyvtár koporsós fürdő Körös-völgyi Sokadalom kovács KÖVIZIG közösség kútfúrás Ladics Ház Magyarország legszebb városai Magyarváros marketing Mátyás-kálvária Minden Magyarok Nemzetközi Néptá mindenszentek MNL Mogyoróssy János mosoly doktor mr piano műemlék műemlékvédelem műkincs művészek Németváros Nemzeti Vágta népművészet NERVE Odalent Önkéntes Tűzoltó Egylet ostrom ősz paprika paragility Partfürdő Patrióta Petőfi Pick programok Red Hole Music reformáció régészet rendezvény repülés retro Ride Zone Romantika Panzió Rondella RTL Scherer Sióréti Lovas Centrum solymászat sonka Sörpatika Stéberl András sült tök szabadidő Szabó László Szálinger Balázs szállás Szanazug szauna szenior Szent Miklós park szilveszter színjátszás szivárvány sztorik Szűcs Krisztián SZŰCSINGER szuvenír tavasz tél templom tériszony Tibet Tisza István tiszavirág tisztaság tömlős gát Tourinform uradalom Várkert városháza városnézés Várszínház vásár Végvári Napok végvári vitézek verseny virágok Virágos Magyarországért víztorony wellness Zozo Kempf

Gyermekekkel a Várfürdőben

Szabó Eszti / 2016.06.15.

Utánajártunk, milyen programlehetőségek várják a legkisebbeket Gyulán

 

furdo gyerekekkel

 

A Gyulai Várfürdő gyógyvizével az idősebb korosztály számára is vonzó célpont, széles körű wellness szolgáltatásait, szaunaszeánszait már a fiatalabbak is igénybe veszik, ám a kisgyermekekkel érkező családosok számára is adódnak programlehetőségek. Ezúttal az ő szemszögükből vizsgáltuk meg a fürdőt és arra voltuk kíváncsiak, mivel foglalhatják el magukat az apróságok egy-egy pancsolással töltött nyári nap során.

 

–          Az AquaPalota kétségkívül a gyermekek egyik kedvence – kezdett bele a lehetőségek ismertetésébe Keszeli Hajnalka, a Várfürdő marketingvezetője. – Abban több csúszda és gyermekmedencék várják a kicsiket, de természetesen az AquaPalotán kívüli strandrészen is vannak nekik való medencéink – tette hozzá a Várfürdő munkatársa.

 

Az AquaPalota beltéri gyermekparadicsomában a medencék és csúszdák mellett játszótér és kisággyal, mikrohullámú melegítési lehetőséggel ellátott baba-mama szoba is van. A szórakozást itt óriás csúszdák, csoportosan igénybe vehető csúszdák és hozzájuk tartozó fényalagút és vizuális effektek teszik még érdekesebbé. Az épületben baba-, gyermek-, pezsgő-, ugró- és élménymedencék várnak mindenféle korosztályt, akár a hidegebb hónapokban is.

 

furdo gyerekekkel

 

Az AquaPalotából kilépve is több, gyermekek számára élvezhető medence és pancsoló akad, mellettük a díjmentes gyermekprogramok, ugrálóvárak és játszóterek mellett olyan érdekességek is, mint az óránként óriási hullámokat verő hullámmedence, vagy a kültéri animátorsátrak.

 

Az intézmény marketingvezetője kérdésünkre elárulta: a hétvége 3 napján animátorok segítségével igyekeznek még több, színes eseményt felsorakoztatni a gyermekek számára.  – 13 munkatársunk van, akik minden héten más-más tematika szerint szórakoztatják az apróságokat – tette hozzá Keszeli Hajnalka.

 

Érkezésünkkor a gyerekek épp  bábokat és mágneses játékot készítettek  és lelkesen versengtek azon, kik szerzik majd meg a vár lovagja és hercegnője címet az ügyességi játékok teljesítésével. A legjobbak neve felkerült a napi dicsőségfalra és fényképen is megörökítették őket kölcsön kapott lovagi jelmezükben.

 

– A kézműveskedés és az ügyességi feladatok mellett az egészen kicsik számára is van egy sátrunk, ahol mindenféle játékok segítenek abban, hogy akár a néhány hónapos apróságokat is leköthessék szüleik néhány érdekességgel – tudtuk meg az animátoroktól. – Mindezeken túl szülőmegőrzőnk is van, ahol logikai játékokkal, rubik kockával és ördöglakattal tehetik próbára magukat a felnőttek. A visszajelzések szerint nagyon szeretik a vendégeink ezt a részt, mert a pancsoláson és csúszdázáson  túl így egy újabb program színesíti a nyaralásukat – tették hozzá a gyermekekkel foglalkozók.

 

A legyezők, hűtőmágnesek és ékszerek készítése közben kiderült: a Gyulai Várfürdőben valóban pillanatok alatt eltelik egy nap, és rengeteg zegzugos, árnyékos rész akad azok számára, akik szívesen hűsölnének a fák tövében, amíg a gyermekek igyekeznek feltérképezni a nekik szánt programkínálatot. Mindehhez a strand területén megtalálható számos étterem, bár és büfé a kisebbeknek olyan finomságokat is kínál, mint a nutellás lángos, a mini fagylalgolyók, az óriáspalacsinta vagy a mini fánkok.

 

A Várfürdő a családosok számára külön, kedvezményes belépőkkel is készült: a családi napijegy (2 felnőtt + 1 gyermek számára) ára 5.900 Ft, AquaPalota belépőkkel 10.470 Ft. Az egy felnőtt és két gyermek belépőjét tartalmazó napijegy 5.600 Ft, AquaPalota belépőkkel 9.670 Ft. Mindezeken túl 18 éves korig kiegészítő családi napijegy is váltható 1.650 forintos áron.

 

 

Fotók: Tóth Ivett