A történelmi fürdőváros

Virtuális séta a gyulai kiállítóhelyeken

 

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Tegyen egy sétát a gyulai Almásy-kastélyban és fedezze fel csodálatos és egyedi tárlatát akár a fotelban ülve, otthonából. Az alábbi linken tud tenni egy virtuális sétát:

 

 

Virtuális séta a Gyulai várban

Tekintse meg a gyulai várat akár otthonából! A gyulai vár 24 kiállító teremmel várja a látogatókat: a földszinten található a várbörtön, az éléstár, a sütőház, a kovács- és a fazekasműhely, a borozó-galéria és a kápolna. Az emeleten várúrnői, várúri és várnagyi lakosztályok, várúri hivatali szoba, szandzsákbég fogadószobája, fegyvertár, alabárdos terem és lovagterem található. Kattintson a linkre a virtuális sétához:

 

 

Virtuális túra a Ladics-házban

Túlzás nélkül állítható, hogy a Ladics család hagyatéka különleges értéke Gyula városának, s a maga nemében egyedülálló történeti forrása és dokumentuma a vidéki polgárság életének a dualizmus kori és a két világháború közötti Magyarországon. A hagyaték magába foglalja a család XIX. század elején épített lakóházát annak teljes bútorzatával, a családtagok használati és személyes tárgyait, valamint a családi könyvtárat és dokumentumgyűjteményt. Az alábbi linken tudja megtekinteni:

 

 

Virtuális séta az Erkel Ferenc Emlékházban

Az állandó kiállítás Erkel szülőházának valamennyi helyiségét magába foglalja. Koncepciója, figyelembe véve az épület eredeti funkcióját, az iskola-lakóház kettőségére építve mutatja be Erkel Ferenc életét és munkásságát, valamint a hozzá és családjához kapcsolódó relikviákat. Az alábbi linken tekintheti meg:

 

 

Virtuális túrák a gyulai várfürdőben

 

Virtuális túra - AquaPalota


 

Virtuális túra - Strand


 

Virtuális túra - Szaunapark